U bevindt zich hier

Fosburyflop

Een wanhopige atleet

Tot 1958 waren er twee algemene methoden om over de lat te springen: de schaarsprong en de straddle (rolsprong). De Amerikaanse atleet Dick Fosbury had van zijn coach de schaarsprong geleerd, maar toen hij naar high school ging liet zijn nieuwe coach de beperkingen zien van de schaarsprong en leerde hem de western roll (variatie op de straddle). Dit was echter geen succes en het leek er even op dat Fosbury een hopeloze hoogspringer zou worden.

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Tijdens de volgende training met zijn coach, had Fosbury het gevoel dat hij een iets helemaal anders moest proberen om over de lat heen te komen. Hij probeerde zijn heupen op te tillen, wat ervoor zorgde dat zijn schouders achterover vielen. Hij bereikte een nieuwe hoogte, en sprong ruim vijftien centimeter hoger dan zijn vorige persoonlijke record. Met deze verandering was Fosbury back in the game. Hij introduceerde de springtechniek op de Olympische Zomerspelen van 1968 in Mexico-stad, en tegenwoordig is de Fosburyflop de populairste techniek bij het hoogspringen.

Hoger springen, met dezelfde inspanning

Door anders te denken, en innovatie toe te passen in de sportwereld, zorgde Fosbury ervoor dat hij weer kon concurreren met zijn collega-atleten. Het lukte hem om hoger te springen, met dezelfde inspanning. Dit gegeven is precies wat wij van Fosbury Energy nastreven: “Meer doen, met dezelfde energie”. Wij proberen u nieuwe inzichten te geven in het verkrijgen en hergebruiken van uw energie. Het innoveren van uw energiebeleid zorgt voor efficiëntie, duurzaamheid en het behouden of verbeteren van de bedrijfsreputatie.